Publicaties

Nieuwsberichten

Schoppen tegen de pilaren van het ancien regime

|Blog

Wil een bedrijf ècht veranderen, dan zal het de werkvloer erbij moeten betrekken. Die overtuiging ligt aan de basis van AMI’s werkwijze. Het kost meer tijd en zeker meer moeite, maar het levert mooie resultaten op. Tijdens een project in de logistiek heb ik dat in het afgelopen jaar weer mogen ervaren.

 

Dat verandering noodzakelijk was, besefte de klant toen we een aanzienlijke kloof aantoonden tussen een acceptabele productiviteitsnorm en de realiteit. Die bleek uit onze observaties in het voortraject. Wij maakten ons sterk dat de sleutel bij de direct-leidinggevenden lag, maar óók dat zij niet de leidinggevende competenties bezaten om voor verandering te zorgen.

 

We hebben een oplossing neergezet die uitblinkt in simpliciteit. Daar ben ik trots op, want dat is het moeilijkste: iets eenvoudigs bedenken om een jarenlang bekend probleem op te lossen, waar alle vorige pogingen zijn mislukt. Het gaat hier om productiviteit op de werkvloer en hoe ploegchefs daar het beste mee kunnen omgaan. Dat vergt creativiteit en vooral een diep èn breed inzicht in de situatie. We hebben gestuurd op proces, coaching en people skills.

 

Na een tijdje begonnen managers dezelfde taal te spreken, dezelfde gevoelige snaar te benoemen, evenals de sleutel tot de oplossing. Het besef kwam er zelfs dat ook andere projecten een veel hogere slagingskans krijgen als de verandering op de vloer wordt gedragen door een sterke frontlinie. Uiteindelijk gaat het allemaal om performance, van zowel de uitvoerders als de managers. Hoe je erin slaagt mensen te ontwikkelen, motiveren en ondersteunen.

 

Dit project gaat voor een groot deel over mentaliteitswijziging en cultuurverandering. Als je andere resultaten wilt, zul je ook een andere aanpak moeten kiezen. Soms moet je als externe durven te schoppen tegen de pilaren van het ancien regime. We hebben een zekere ruimte nodig om te bewijzen wat we kunnen. De tijd die het kost om mensen mee te nemen in een verhaal, win je terug omdat de verandering door hen wordt gedragen. En het mooiste is uiteindelijk dat je daarmee impact hebt op levens. Door goede begeleiding presteren mensen stukken beter en verdienen daarmee alsnog een contractverlenging. Ploegchefs hebben daartoe de instrumenten in handen en voelen zich veel nuttiger.

 

Koen van Glabeke, consultant AMI

Terug naar overzicht